joi, 8 decembrie 2011

Accidentele si conflictele din trafic rezolvate prin mediere?


Mediatorul poate rezolva conflictele create de accidentele inerente aparute din cauza traficului de iarna ?
Sau preferam sa chemam politia, sau poate sa ne judecam inca o iarna, doua, ca mai apoi sa obtinem ceea ce ni se cuvine de drept ?
Asa cum stim legislatia din Romania permite in cazul accidentelor usoare, soldate doar cu avarierea propriului vehicul, posibitatea partilor sa solicite asiguratorului documentele pentru reparatia masinii fara a mai fi nevoie ca politia sa constate accidentul.
Toate bune, dar ce facem cand partile aflate in accident nu ajung la unconsens ? Cine se ocupa de documentatie ? Cine duce masina la service ? Ce face partea vatamata pe perioada cat masina sa este la reparat ? Este nevoie ca partea vinovata sa primeasca o amenda si evetual suspendarea dreptului de a conduce o perioada din cauza unui banal accident ? Indiferent de vinovat, ambele masini au cauciucuri de iarna ?
Ei bine, aceste discutii nu se fac pe marginea drumului iar tensiunea creata de accident poate duce la un coflict de necontrolat si chiar la violenta.
Mediatorul este cel care poate duce partile la un consens. Prezenta sa ca specialist in gestionarea eficienta a conflictelor poate face ca povara unui accident sa fie depasita eficient iar nervii, timpul si banii dumneavoastra sa nu se consume fara rost.
Daca vrei sa afli mai multe despre mediere, apeleaza la un mediator. Informarea este gratuita.
Mediator Petrisor Mustateanu
Consiliul de Mediere, informare de la Judecatorie, informare mediere tribunal, Judecatoria Sectorului 1, Judecatoria Sectorului 2, Judecatoria Sectorului 3, Judecatoria Sectorului 4, Judecatoria Sectorului 5, Judecatoria Sectorului 6., mediator, mediator autorizat, Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti, Mediator Judecatoria Sectorului 1, Mediator Judecatoria Sectorului 2, Mediator Judecatoria Sectorului 3, Mediator Judecatoria Sectorului 4, Mediator Judecatoria Sectorului 5, Mediator Judecatoria Sectorului 6., Tabloul Mediatorilor Bucuresti